Верховний суд залишив звільненим обвинуваченого суддю Петрика

Читать на русском
Верховний суд розглянув і залишив без задоволення скаргу колишнього столичного судді, якого звільнив дисциплінарний орган.
Ігор Петрикфото: скріншот відео Youtube/Bihus.info

Верховний суд залишив звільненим з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 травня ухвалила колегія суддів Великої палати ВС, повідомляє «Слово і діло».

9 грудня 2019 року дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя за результатами розгляду скарги Національного антикорупційного бюро вирішила притягнути суддю Петрика до відповідальності і звільнити його з посади. 18 червня 2020 року ВРП залишила це рішення без змін. Утім, не погоджуючись зі звільненням, екссуддя Петрик подав скаргу на рішення ВРП до Великої палати ВС. У скарзі він вказував, що дисциплінарне провадження за фактом поза процесуального спілкування зі стороною у справі, за що його звільнили, не відкривали. Більше того, сама скарга нібито цього не стосувалася.

Проте Велика палата вирішила залишити його скаргу без задоволення. «Скаргу (Ігоря Петрика – ред) на рішення ВРП від 18 червня 2020 року, ухвалене за результатами розгляду скарги на рішення її Другої дисциплінарної палати від 09 грудня 2019 року – залишити без задоволення. Рішення ВРП від 18 червня 2020 року – залишити без змін», – ідеться в ухвалі.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали екссуддю Петрика на одержанні 5 тисяч доларів хабаря. У січні 2017 року його відстороняли від здійснення правосуддя. Наразі справа Петрика слухається у Вищому антикорупційному суді.

За версією обвинувачення, у грудні 2016 року екссуддя Петрик одержав 5000 доларів за ухвалення потрібного рішення у справі колегією, до якої він входив. Ішлося про залишення заходу забезпечення у вигляді призупинення процесу анулювання ліцензії приватного підприємства на утилізацію небезпечних відходів. Гроші обвинувачений нібито ховав під суддівською мантією, у спеціально вшитій для цього внутрішній кишені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: