САП у травні скерує до суду справу віцемера Миколаєва про заволодіння 27 млн грн

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива Національного бюро, яким сторону захисту обмежили в строках на ознайомлення з розслідуванням.
Сергій Коренєвфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 3 травня 2023 року скерує до суду обвинувальний акт стосовно віцемера Миколаєва Сергія Коренєва та інших у заволодінні 27 млн грн на реконструкції Соборної площі в Миколаєві.

Рішенням Вищого антикорупційного суду від 10 листопада стороні захисту обмежили ознайомлення з розслідування до 3 травня, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12019150000000274 від 07.06.2019 задовольнити частково. Встановити для сторони захисту строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні 12019150000000274 від 07.06.2019 до 3 травня 2023 включно, після спливу якого сторона захисту у кримінальному провадженні буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів», – ідеться в рішенні.

Після 3 травня прокурор САП складе і скерує до суду обвинувальний акт.

Нагадаємо, НАБУ затримало віцемера Миколаєва Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії. Пізніше антикорупційні органи повідомили їм про підозру. Крім того, НАБУ викликало на допит мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Як встановило слідство, в 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами – директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеної компанії БВК «Пік-Буд», яка і виконала роботи.

Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді. У січні 2022 року слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: