Полював за координатами ППО: у Харкові затримано російського агента

Читать на русском
Згідно з даними слідства, коригував російський вогонь житель Салтівського житлового масиву - цей район постраждав від російських обстрілів найсильніше
Фото з місця подійTelegram

У Харкові співробітниками Служби безпеки України затриманий російський агент-коригувальник, який передавав російським окупантам дані про позиції протиповітряної оборони.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з даними слідства, коригував російський вогонь житель Салтівського житлового масиву - цей район постраждав від російських обстрілів найсильніше. Ще з літа 2022 року коригувальник почав пропонувати окупантам свої послуги.

До моменту затримання харків'янин п'ять разів встиг передати росіянам інформацію про позиції військових ЗСУ, в тому числі систем ППО. За даними зрадника окупанти вели прицільний вогонь по українських військових.

Зараз порушено кримінальне провадження згідно ч.2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування ЗСУ), агенту росіян оголосили про підозру, він перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала в Миколаєві місцевого жителя - ворожого коригувальника, який, серед іншого, причетний до наведення російських ракет на будівлю СБУ в місті.

Нагадаємо, що на початку жовтня правоохоронці затримали коригувальників ворожого вогню по позиціях ЗСУ в Одеській та Донецькій областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: