У Луганській області деокуповано вже 12 населених пунктів – Гайдай

Читать на русском
Звільнення області дається дуже важко, хоча кожен звільнений населений пункт області - це колосальна мотивація для солдатів і велика наснага для ЗСУ
Сергій ГайдайFacebook

Збройні Сили України звільнили 12 населених пунктів на Луганщині за час контрнаступу на сході країни.

Про це повідомив голова обласної Військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону Freedom 14 листопада.

Після відступу з Херсонщини, окупанти посилюватимуть наступ в Донецькій області – ISWОкупанти посилять наступ в Донецькій області, оскільки туди прибудуть додаткові мобілізовані військовослужбовці, а також сили, виведені із західної частини Херсонської області.

За словами Гайдая, звільнення області дається дуже важко, хоча кожен звільнений населений пункт області - це колосальна мотивація для солдатів і велика наснага для ЗСУ.

«Просування йде непросто, кожен метр регіону дається дуже важко. У росіян був час підготуватися і звезти велику кількість мобілізованих. Так, вони не професійні військові та погано озброєні, проте це велика кількість людей, яка стріляє в наш бік» - зазначив він.

Найгарячіші точки - це Білогорівка, яка зруйнована повністю, оскільки знаходиться під постійними обстрілами та атаками, а також сусідній Бахмут в Донецькій області. Рятує те, що ЗСУ є далекобійна зброя, яка значно полегшує ситуацію на лінії фронту. До того ж деокупація Макіївки на Луганщині - це крок до деокупації Сватового, яке є важливим транспортним вузлом.

Нагадаємо, що в неділю, 13 листопада, бійці ЗСУ відновили контроль над селом Макіївка Красноріченської громади Луганської області.

На Донеччині бійці Нацгвардії продовжують знищувати ворожу техніку. Стримуючи черговий наступ, українські військові розгромили колону окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: