Зведення Генштабу: ЗСУ завдали 14 ударів по ворогу, відбито ворожі атаки на Луганщині та Донеччині

Читать на русском
На тимчасово окупованій території Запорізької області в результаті удару ЗСУ, який був проведений ще 6 листопада, вбито і поранено до 150 окупантів, знищено 15 одиниць військової техніки
Ілюстративне фотоAP Photo

Збройні Сили України за минулу добу відбили низку атак російських окупантів у Луганській та Донецькій областях, завдали 14 ударів по районах зосередження противника. Ворог зазнав масштабних втрат.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у зведенні на початок 259-го дня повномасштабної війни з російськими окупантами.

Так, за добу були відбиті атаки противника в наступних районах:

  • Луганська область: Білогорівка та Новоселівське;
  • Донецька область: Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Кліщіївка, Майорськ, Новомихайлівка, Опитне, Павлівка, Первомайське, Соледар та Яковлівка.

У ЗСУ повідомили, яку тактику зараз застосовують на фронтіУкраїнські військові ведуть позиційну війну, проте вдаються до маневреної оборони. При цьому ЗСУ намагаються максимально вибити воєнний потенціал армії рф.

Окупанти завдали 7 ракетних, 32 авіаційних та 70 ракетно-артилерійських ударів по населених пунктах і позиціях ЗСУ. Постраждали понад 35 населених пунктів у Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін. Білорусь підтримує агресію росії, надає їй інфраструктуру, територію і повітряний простір. Ведеться підготовка спільного російсько-білоруського угруповання.

«У складі Прикордонних військ Республіки Білорусь створюються підрозділи операторів ударних БПЛА» - сказано у зведенні.

Правохоронці ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які воювали проти УкраїниВ Україні ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які брали участь у війні. Всього поліцейські відкрили понад 42 тисячі кримінальних проваджень.

На тимчасово окупованій території Запорізької області в результаті удару ЗСУ, який був проведений ще 6 листопада, вбито і поранено до 150 окупантів, знищено 15 одиниць військової техніки. За минулу добу ракетно-артилерійські війська знищили командний пункт і чотири райони зосередження сил окупантів.

Авіація ЗСУ завдала за добу 18 ударів, українські пілоти розбомбили 4 опорні пункти, 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції ППО. Знищено 9 БПЛА типів «Орлан» та «Ланцет».

Під час бойового дня у вівторок, 8 листопада, українські захисники знову знищували російських окупантів на південному напрямку. Зокрема, ракетно-артилерійські війська виконали 290 вогневих завдань.

У вівторок, 8 листопада, українські військові знищили кілька складів і базу російських окупантів у південних областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: