На Херсонщині окупанти знищують приватні катери й продовжують «евакуацію» – Генштаб

Читать на русском
На Херсонщині російські війська масово знищують приватні катери на узбережжях Дніпра й продовжують примусову евакуацію мешканців області.
Getty Images

На Херсонщині російські війська масово знищують приватні катери на узбережжях Дніпра й продовжують примусову евакуацію мешканців області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«У Херсонській області масово знищуються приватні катери на узбережжях Дніпра. Двигуни та інше майно з плавзасобів привласнюють окупанти», – йдеться в повідомленні.

Після суден частина пального потрапила в дельту річки, це загрожує екосистемі Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Також окупанти продовжують проводити «евакуацію» на Херсонщині. В населеному пункті Берислав місцевим жителям наказано виїхати до 10 листопада.

Окупанти ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках Протягом поточної доби противник завдав 3 ракетних та 3 авіаційних удари, здійснив понад 5 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних ударів та використання ударних БпЛА з території Білорусі.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Ворожба, Середина Буда та Бунякине Сумської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Невське, Білогорівка та Площанка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та усього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Водяне, Вугледар, Времівка, Павлівка, Новомихайлівка та Гуляйполе.
  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Зокрема, Правдине, Шевченкове, Кобзарці, Білогірка, Мала Сейдеминуха, Нова Кам’янка, Велика Олександрівка та Новокиївка. Крім того, ворог продовжував вести повітряну розвідку, активно застосовуючи БпЛА. Здійснив понад 65 вильотів.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили 17 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиція засобів протиповітряної оборони окупантів.

Ракетні війська та артилеристи за добу уразили 2 пункти управління, 10 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 станції радіоелектронної боротьби та низку інших важливих військових об’єктів.

Нагадаємо, відсьогодні росіяни примусово «евакуюють» мешканців Голопристанської, Олешківської, Каховської, Горностаївської, Великолепетиської та Верхньорогачицької громад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: