У Білорусі посилили контроль за залізницею

Читать на русском
Залізниця в Білорусі перебуває під посиленою охороною КДБ, МВС та ССО. На коліях ставлять секрети вздовж рейок та ввели заборону на проходження ешелонів через міста.
t.me/Hajun_BY

Залізниця в Білорусі перебуває під посиленою охороною КДБ, МВС та ССО. На коліях ставлять «секрети» вздовж рейок та ввели заборону на проходження ешелонів через міста.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

У Білорусі вздовж залізничних шляхів на критично важливих ділянках обладнуються так звані «секрети» для ведення прихованої охорони інфраструктури. Під посиленою охороною перебувають тягові підстанції, мости, шляхопроводи, пости централізації та інші критично важливі об'єкти інфраструктури. На перегонах, постах електричної централізації та залізничних переїздах постійно перебувають співробітники білоруських силових відомств.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

«За наявності вільних маневрових локомотивів їх намагаються пускати (за 1-2 блок-дільниці) попереду військового ешелону, що йде. Встановлено заборону на проходження вагонів через великі міста (для ускладнення ідентифікації військової техніки)», – зауважують у дописі.

Посилення охорони вже негативно вплинули на роботу співробітників білоруської залізниці. У моніторинговій групі розповідають, що минулого тижня, на залізничника, при виконанні ним робіт на коліях, накинулися «силовики» в балаклавах без розпізнавальних знаків. Його у жорсткій формі обшукали, розпитували і тільки потім зажадали службове посвідчення.

Нагадаємо, російські агресори розмістили як мінімум три одиниці бойових винищувачів МіГ-31К та ракетні контейнери на аеродромі Мачулищі в Білорусі. Ці літаки-носії надзвукових ракет «Кинжал».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: