ВАКС продовжив слідство у справі про заволодіння експрокурором понад 8 кг золота

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 листопада строк розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього прокурора однієї з прокуратур Києва в заволодінні 8110 грам золота вартістю 11,88 млн грн.

Таке рішення 11 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до п'яти місяців, тобто до 14.11.2022», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з прокуратур Києва. Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: