ЗСУ атакували дві позиції засобів протиповітряної оборони противника – Генштаб

Читать на русском
Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах. ЗСУ атакували дві позиції засобів протиповітряної оборони супротивника.

Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах. ЗСУ атакували дві позиції засобів протиповітряної оборони супротивника.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони з окремих напрямків. Водночас веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Ворог здійснює обстріл підрозділів сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь і далі підтримує збройну агресію рф проти України.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів, у районі Тимоновичів Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Амбарне, Бологівка, Стельмахівка, Вовчанські Хутори, Глибоке, Дворічне, Зелене, Гатище та Чавунівка;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - за артилерією різних типів, у районах населених пунктів Новоєгорівка, Сіверськ, Верхньокам'яне, Ведмеже та Білогорівка;

  • на Бахмутському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Білогорівки, Бахмута, Андріївки, Кліщіївки та Іванграда;

  • на Авдіївському напрямку - з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Парасковіївка;

  • на Новопавлівському напрямку - з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Вугледар, Павлівка, Времівка та Велика Новосілка;

  • на Запорізькому напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Полтавки, Гуляйполя, Залізничного, Гуляйпільського, Дорожнянки, Новоандріївки та Ольговського.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів, що межують із лінією зіткнення. Безпосередньо від вогню російської реактивної та ствольної артилерії постраждали населені пункти Трифонівка Херсонської області та Нікополь.

Авіація сил оборони протягом поточної доби завдала по ворогові чотири удари. Під поразку потрапили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також дві позиції засобів протиповітряної оборони супротивника. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили два БПЛА Shahed-136.

Воїни ракетних військ та артилерії сил оборони України за добу вразили пункт управління ворога, п'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та низку інших важливих військових об'єктів противника.

Нагадаємо, у Миколаєві назвали кількість загиблих та поранених від початку вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: