Російські окупанти ведуть наступальні дії на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Тривають наступальні дії окупантів на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Ворог продовжує порушувати норми міжнародного гуманітарного права.
Ілюстративне фото

Російські військові станом на 3 листопада намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони та ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу станом на 6 ранку 3 листопада 2022 року.

«За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області; Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка та Пречистівка на Донеччині», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі відзначили, що окупанти продовжують завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури та житлу людей, усупереч норм міжнародного гуманітарного права.

«Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів російських окупантів зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Серед них - Куп’янськ Харківської області, Кременчук на Полтавщині, Невське Луганської області, Водяне, Вугледар, Красногорівка і Невельське Донецької області, Сміла на Черкащині, Нова Кам’янка Херсонської області та Тернові Поди на Миколаївщині», – уточнили у Генштабі.

В Україні вже ліквідували понад 1400 російських офіцерівНа війні в Україні вже знищили понад 1400 російських офіцерів. Серед них – 2 генерал-лейтенанти та 8 генерал-майорів.

Протягом доби, що минула, українська авіація здійснила понад два десятки ударів по ворогу. Збито 10 ударних іранських дронів «Shahed-136» та БпЛА «Орлан». Також знищено 2 склади боєприпасів росіян та 3 інших військових об’єкти.

У Генштабі ЗСУ продовжують фіксувати примусову «евакуацію» населення з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. Вивозять здебільшого жителів міст і сіл, розташованих уздовж лівого берега Дніпра від населеного пункту Велика Знам’янка, що на Запоріжжі, до Нової Каховки на Херсонщині.

«Окупанти продовжують викрадення та вивезення автомобілів швидкої допомоги і обладнання з лікарень з населеного пункту Гола Пристань до міста Скадовськ», – додали у зведенні.

Нагадаємо, протягом попередньої доби підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ на півдні повідомили про виконання близько 150 вогневих завдань.

Також ми повідомляли, яких висновків у своєму зведенні за останню добу дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: