Загороджувальні загони та розстріл дезертирів: У британській розвідці розповіли про зміну тактики військ рф

Читать на русском
Така тактика може свідчити про те, що моральний дух військових рф низький, дисципліна відсутня, а підготовка, очевидно, залишає бажати кращого
Ілюстративне фотоgur.gov.ua

Деморалізація російських військ на фронті досягла такої міри, що солдати не хочуть виконувати накази свого керівництва. Однак наступаючі російські війська контролюються загороджувальними загонами, як при Сталіні, а дезертирів командирам дозволено розстрілювати.

Про це йдеться в новому звіті розвідки Міністерства оборони Великобританії.

Поки не зрозуміло, чи боротимуться російські війська за Херсон – ISWЧітким показником того, що окупанти не боротимуться за Херсон чи населені пункти на правому березі стало б відведення російських елітних підрозділів. Поки що вони продовжують діяти на правому березі Дніпра.

Розвідка зазначає, що така тактика може свідчити про те, що моральний дух військових рф низький, дисципліна відсутня, а підготовка, очевидно, залишає бажати кращого.

«Через низький моральний дух і небажання воювати російські війська, ймовірно, почали розгортати загороджувальні війська або підрозділи блокування. Ці підрозділи погрожують розстріляти власних солдатів, які відступають» - сказано в повідомленні.

Крім того, за даними розвідників, російські генерали не так давно негласно дозволили командирам застосовувати зброю проти солдатів, які не бажають воювати. Командирам дозволяється вбивати дезертирів після першого попередження. Генерали розраховують, що під страхом розстрілу російські військові триматимуться на позиціях до останнього.

За минулу добу 3 листопада ЗСУ вдалося ліквідувати 840 російських окупантів. Загальна кількість втрат армії рф з початку вторгнення становить 74 840 військових.

В середині жовтня на тлі українського наступу втрати росіян в бронетехніці збільшилися до більш ніж 40 одиниць в день – це приблизно еквівалентно боєздатності батальйону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: