Російські військові все частіше дезертирують та відмовляються воювати – Пентагон

Читать на русском
Російські військовослужбовці всіх рівнів, від звичайних солдатів до старших офіцерів, дезертирують з поля бою і відмовляються битися проти української армії
Ілюстративне фотоgur.gov.ua

У російській армії зростає кількість тих, хто відмовився від участі у війні, або ж просто дезертирував зі складу військ. Це є ознакою того, що бойовий дух росіян неухильно падає.

Про це заявили у пресслужбі Пентагону.

«Ми як і раніше спостерігаємо зростаючі ознаки проблем з дисципліною і моральним духом в російській армії» - розповів представник американського оборонного відомства.

У своїх словах військовий чиновник послався на численні аналітичні та розвідувальні звіти, в яких є докладний опис того, як російські військовослужбовці всіх рівнів, від звичайних солдатів до старших офіцерів, дезертирують з поля бою і відмовляються битися проти української армії. Ці дані підтверджує українська розвідка.

Нагадаємо, в тимчасово окупованій частині Запорізької області 30 російських військових дезертирували після обстрілу їх позицій Збройними силами України з РСЗВ.

1 липня стало відомо, що в Херсонській області російські військові намагаються втекти з місця бойових дій до Криму через Арабатську стрілку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: