Системи Hawk та ЗРК Aspide: у МЗС розповіли, що Іспанія передає Україні

Читать на русском
Озброєння допоможе захистити цивільну інфраструктуру України, яка стала мішенню для російських терористичних атак
Ілюстративне фотоMBDA Photo

Україна отримає від Іспанії новий великий пакет військової допомоги. Переважно, вміст пакету – це життєво необхідне Україні озброєння, системи протиповітряної оборони Hawk та батарея зенітно-ракетних комплексів Aspide.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено в Києві 2 листопада.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

«Я дуже радий, що новий пакет є. І найближчим часом наша держава зміцнить свою обороноздатність, отримавши батарею зенітно-ракетних комплексів і ракети Aspide до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них, а також інше військове спорядження» - сказав міністр.

За його словами, це саме та допомога, про яку Україна просила Іспанію. Озброєння допоможе захистити цивільну інфраструктуру України, яка стала мішенню для російських терористичних атак. Також це сигнал для інших союзних держав про те, що в Україну потрібно відправити ще більше систем ППО.

«Ще більше засобів протиповітряної оборони надійде до нас» – запевнив Кулеба.

Нагадаємо, США розглядають можливість відправки Україні зі своїх складів зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) HAWK, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет.

Також наші аналітики порівняли системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS, які обіцяли передати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: