Верещук розповіла, скільки осіб евакуювали зі звільнених територій

Читать на русском
Зі звільнених територій евакуювали 22 тисячі осіб. Про це в ефірі телемарафону розповіла віце-прем'єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Зі звільнених територій евакуювали 22 тисячі осіб.

Про це в ефірі телемарафону розповіла віце-прем'єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Ми допомогли 22 тис. осіб евакуюватись. Є люди, які їдуть на деокуповану територію, а є люди, особливо жінки з дітьми, маломобільні, люди пенсійного віку, які евакуюються», - сказала Верещук.

У МінТОТ розповіли, скільки українців евакуювалися з прифронтових територійСтосовно евакуації з тимчасово окупованих територій, значно погіршується ситуація для чоловіків. Після оголошення мобілізації у рф декілька днів поспіль чоловіків практично не пропускали до України.

Віце-прем'єр зазначила, що часто люди бояться евакуюватися через нерозуміння того, де їм жити, відсутність коштів, тощо. Втім, за словами Верещук, до прикладу Харківська обласна військова адміністрація пропонує евакуацію до Харкова та розміщення, зокрема, в гуртожитках вишів, які вже для цього обладнанні.

Водночас, як додала Верещук, щонайменше три області готові приймати людей, які виявили бажання виїхати з деокупованих територій.

«Наприклад, Тернопільська область у нас готова прийняти людей з евакуаційних поїздів, Львівська область, а також Полтавщина, всі готові розмістити людей та пережити зиму», - наголосила Верещук.

Вона повідомила, що на звільнених територіях Херсонщини, Харківщини, Донеччини тривають стабілізаційні заходи, проводиться розмінування, населенню надається гуманітарна та медична допомога, відновлюється електропостачання.

При цьому деякі населені пункти й досі зазнають ворожих обстрілів, через які відновлення ускладнюється.

Раніше Верещук попросила українських біженців не повертатись до весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: