В «Укренерго» пояснили, чому сьогодні вранці не було аварійних відключень

Читать на русском
Другий день поспіль українці економлять електроенергію, тому по всій країні сьогодні не було аварійних відключень світла.

Другий день поспіль українці економлять електроенергію, тому по всій країні сьогодні не було аварійних відключень світла.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Диспетчерський центр «Укренерго» сьогодні не надав операторам даних для аварійних відключень, оскільки в цьому не було потреби. Вранці українці споживали на 2,6% менше електроенергії, ніж учора, а верхня точка ранкового піку була трохи пізніше.

Також увечері у суботу, 29 жовтня, зафіксували зменшення навантаження на енергосистему. Зокрема, мешканці Києва знизили споживання на 6,2%, у Київській області – на 3,3%, Черкаській – на 17,8%, Харківській – на 7,0%, Чернігівській – на 5,9%.

Однак в «Укренерго» попередили, що ввечері 30 жовтня можуть бути відключення світла, якщо це буде необхідно. Українців закликали й надалі економити електроенергію.

«Не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів і по можливості перенесіть користування пральними машинами, бойлерами та обігрівачами на ніч, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у неділю, 30 жовтня, у Рівному вранці сталися аварійні відключення електроенергії. Частина міста залишилася без світла.

«Укренерго» попередило українців про фейковий додаток із графіками відключень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: