У Туреччині за запитом росії затримали кримськотатарську журналістку – УП

Читать на русском
Як повідомила ЗМІ сама журналістка, її протримали 17 годин за запитом країни-агресора та нібито через заборону на в’їзд.
фото: ATR

Правоохоронці Туреччини у Стамбулі за запитом російської федерації затримали журналістку кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілову.

Про це повідомляє видання «Українська правда» та заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв у Facebook.

Як повідомила виданню сама Халілова, її протримали 17 годин за запитом країни-агресора та нібито через заборону на в’їзд.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що наразі вирішується питання про заборону на в’їзд її до Туреччини.

«Ганьба правоохоронним органам Турецької Республіки! У Стамбулі за запитом російських спецслужб затримана відома українська кримськотатарська журналістка, ведуча телеканалу Гульсум Халілова», - йдеться у повідомленні Муждабаєва.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підтвердив, що в окупованому Криму збираються масово мобілізувати кримських татар на війну проти України. Він назвав це геноцидною політикою росії.

Раніше в окупованому Криму винесли черговий незаконний вирок заступнику голови Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: