Названо кількість загиблих серед українських спортсменів внаслідок вторгнення рф

Читать на русском
У Міністерстві молоді та спорту назвали кількість спортсменів та тренерів, які загинули з початку російського вторгнення.

У Міністерстві молоді та спорту назвали кількість спортсменів та тренерів, які загинули з початку російського вторгнення.

Дані оприлюднив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт у Facebook.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

«Ця війна завдала нам тяжких втрат. Ми відбудуємо зруйновані стадіони та спортивні палаци, але ніхто не поверне нам 154 життя наших спортсменів та тренерів. Вони загинули на полі бою у своїх будинках від ворожих снарядів. Росія та її сателіти мають відповісти за всі скоєні злочини», – повідомив він під час виступу на конференції міністрів спорту Ради Європи.

Гутцайт закликав усунути представників росії та Білорусі від міжнародного спорту та заборонити трансляції спортивних змагань у цих країнах.

Також міністр закликав позбавити всіх осіб, пов'язаних із країнами-агресорами, впливу на міжнародні спортивні федерації: усунути їх від правлінь та організаційних комітетів.

Нагадаємо, Кабмін дозволив спортсменам клубів виїзд за кордон.

Зазначимо, у проекті держбюджету-2023 пропонується скоротити на 55,4% витрати на Міністерство молоді та спорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: