Влада Молдови запровадила режим економії електроенергії

Читать на русском
У Молдові Нацкомісія з надзвичайних ситуацій утвердила заходи економії електроенергії під час кризи.

У Молдові Нацкомісія з надзвичайних ситуацій утвердила заходи економії електроенергії під час кризи. Громадян просять не користуватися ліфтами у певний годинник, знизити температуру в приміщеннях, обмежити роботу ескалаторів, скоротити освітлення в будинках.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Жителям Молдови рекомендували не користуватися ліфтами з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00 через ризик відключення електроенергії. Зокрема, комісія доручила адміністраторам житлових будинків та інших будівель, які мають ліфт, на вході повісити оголошення з рекомендацією не користуватися ліфтом у години пік.

Путінська війна в Україні дестабілізувала енергетичні ринки по всьому світу – СунакВійна, яку розпочав лідер країни-агресора володимир путін проти України, призвела до дестабілізації енергетичних ринків та ланцюгів постачання по всьому світі.

У комерційних та громадських будинках температуру повітря мають знизити до 19°C, а у неробочий час – до 15°C.

Також рекомендується на 30% скоротити освітлення всередині будівель, відключити фонтани, вітрини, декоративне освітлення, рекламу та вимикати ескалатори з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00.

Крім того, підприємствам, що використовують електричні печі, рекомендується частіше користуватися ними не в годину пік. А компанії водопостачання та каналізації регулюватимуть режим роботи насосів водосховищ таким чином, щоб мінімізувати споживання електроенергії з 07:00 до 11:00 та з 18:00 до 23:00, повністю використовуючи потенціал водосховищ.

Раніше Молдова звинуватила рф у порушенні суверенітету через запуск ракет.

Також нагадаємо, Румунія допоможе Україні та Молдові за програмою НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: