Український омбудсмен вимагає вигнати росіян із Міжнародного руху Червоного Хреста

Читать на русском
Російське товариство Червоного Хреста оголосило про збирання грошей для сімей окупантів.  Лубинець у відповідь висунув вимогу вигнати росіян із Міжнародного руху Червоного Хреста.

Російське товариство Червоного Хреста оголосило про збирання грошей для сімей окупантів. Уповноважений Ради з прав людини Дмитро Лубинець у відповідь висунув вимогу вигнати росіян із Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

«Російський Червоний Хрест займається підтримкою мобілізаційної кампанії, оголошеної російським президентом путіним, і бере додаткову відповідальність за її забезпечення, тим самим підтримуючи криваву війну», - повідомив Лубінець у Telegram.

Оскільки, за його словами, це порушує принцип нейтральності Міжнародного руху Червоного Хреста, Лубинець направив протест у Міжнародну федерацію товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФКК) та Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ).

Головні вимоги:

  • визнати діяльність російського товариства Червоного Хреста такою, що порушує Женевські конвенції та статут МФКК;
  • виключити його з Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця;
  • заборонити використання ним емблеми Червоного Хреста та Червоного Півмісяця;
  • припинити міжнародне фінансування російського Червоного Хреста та МКЧХ у рф.

«Соціальний захист сімей військовослужбовців, які вирушили з війною до чужої незалежної та суверенної країни, не може бути гуманним. Це тільки збільшує кількість мирних людей, яких в Україні намагатимуться та вбиватимуть», – заявив він.

Раніше ми повідомляли, що Червоний Хрест хоче збільшити обсяг гумодопомоги для жителів Маріуполя.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка визнає російським режим терористичним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: