ЗСУ відбили атаки окупантів у районі 11 населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
Українські військові відбили атаки російських окупантів у районі 11 населених пунктів у Харківській та Донецькій областях.

Сили оборони України за добу відбили атаки російської армії в районах населених пунктів Землянки і Чугунівка Харківської області, а також Соледар, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

За попередню добу окупанти завдали 2 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснили 65 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. У Білорусі продовжуються заходи перевірки мобілізаційних ресурсів. При місцевих органах виконавчої влади створено спеціальні групи для перевірки та уточнення інформації про потенційних призовників. Йде уточнення роду діяльності чоловіків призовного віку, військово-облікових спеціальностей та сімейного стану.

За останні сто років терористичні бомбардування міст нікому не допомогли виграти війну – WPЗа останні сто років практично немає свідчень того, що терористичні бомбардування міст допомогли перемогти у війні. Їх типовий результат – об'єднання населення. Тому остання тактика путіна не матиме успіху.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Григорівка, Красне, Огірцеве, Стариця, Петро-Іванівка, Фиголівка, Хатнє, Червона Зоря та Чугунівка;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Ковалівка, Макіївка, Ямполівка, Кам’янка та Білогорівка;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Веселе, Зеленопілля, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Озарянівка, Опитне, Соледар, Спірне та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та артилерії різних типів, в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Невельське, Красногорівка, Костянтинівка, Первомайське, Новомихайлівка, Мар’їнка, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та Залізничне;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Микільське, Ольгівське, Павлівка та Шевченко;

  • на Южнобузькому напрямку ворог вів обстріли в районах населених пунктів поряд із лінією зіткнення. Серед них – Шевченкове, Тернові Поди, Мирне, Новогригорівка, Квітневе, Киселівка, Благодатівка, Новополтавка, Білогірка, Давидів Брід та Трифонівка.

За уточненою інформацією, підтверджено знищення трьох реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», а також евакуацію близько 70 поранених військовослужбовців противника 22 жовтня в районі населеного пункту Михайлівка Запорізької області.

За інформацією Генштабу, в Енергодарі окупанти провели ротацію особового складу на АЕС. Крім того, і далі фіксуються факти фізичного та морального тиску на працівників Запорізької АЕС з метою примусу їх до підписання контрактів із Росатомом. Працівникам станції заборонили виїзд на територію, підконтрольну українській владі.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 11 ударів: підтверджено ураження 11 районів зосередження озброєння та військової техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 12 БПЛА Shahed-136.

Українські ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили 4 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 боєприпаси, зенітний ракетний комплекс, район вогневих позицій артилерії та інші важливі об'єкти супротивника.

Нагадаємо, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Україна нібито готує провокації із застосуванням «брудної бомби».

Олексій Резніков у відповідь заявив, що Україна запрошує моніторингові місії МАГАТЕ та ООН, щоб перевірити заяви рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: