Зеленський провів чергове засідання Ставки: які теми обговорювали

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача у понеділок, 24 жовтня.

Глава держави Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача у понеділок, 24 жовтня – на ньому обговорили питання відновлення об'єктів енергетики після атак російських окупантів.

Про це повідомив президент у Telegram.

За інформацією Зеленського, під час засідання Ставки традиційно заслухали доповіді командувачів військ оперативних напрямів про актуальну ситуацію на фронті, а також було розглянуто ймовірні дії росіян у найближчий період.

Деякі об'єкти енергетики потрапили під ворожі удари до 7 разів – «Укренерго»Російські окупанти обстрілювали деякі об'єкти критичної інфраструктури кілька разів. Спершу ракетами, потім дронами.

Учасники Ставки приділили особливу увагу формуванню надійного захисту енергетичної мережі України від повітряних атак армії росії. Також розглянули процес відновлення об'єктів енергетики, які були пошкоджені внаслідок нещодавніх влучань ворожих ракет та іранських дронів-камікадзе.

Також на Ставці розглянули альтернативні способи тимчасового забезпечення населення та підприємств електроенергією та зв'язком, доки тривають відновлювальні роботи.

«Максимізуємо наші зусилля щодо безпеки об'єктів енергетичної інфраструктури. І пам'ятаємо, що кожен із вимкнених непотрібних електроприладів – це внесок у якнайшвидше відновлення стабільного та постійного електропостачання на всій території України», - додав президент.

Нагадаємо, чергову масову ракетну атаку росіян 22 жовтня було спрямовано на об'єкти магістральних мереж західних регіонів. В Укренерго повідомляли, що масштаб пошкоджень може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня.

За оцінками Міненерго, загалом окупанти пошкодили до 40% енергетичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: