Від початку дії «Зернової ініціативи» Україна експортувала понад 7,7 млн тонн агропродукції

Читать на русском
З моменту старту і до сьогодні, 16 жовтня, Україна у рамках дії Зернової ініціативи експортувала понад 7,7 мільйона тонн агропродукції.
landlord.ua

З моменту старту і до сьогодні, 16 жовтня, Україна у рамках дії «Зернової ініціативи» експортувала понад 7,7 мільйона тонн агропродукції.

Про це у Facebook повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У неділю, 16 жовтня, в Спільному координаційному центрі в Стамбулі Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. Вони обговорили продовження дії «Зернової ініціативи» після 22 листопада цього року.

У Держдепі заявили, що росіяни знищили та захопили 15% зерносховищ УкраїниConflict Observatory заявила, що російські окупанти знищили або захопили до 15% українських зерносховищ.

«Сьогодні разом з Міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації «Зернової ініціативи». З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду», – зауважив Кубраков.

Сторони-учасники «Ініціативи» – ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації.

Нагадаємо, що одразу після вторгнення росія організувала масштабну контрабандну операцію із продажу краденого українського зерна. У схемі беруть участь щонайменше 30 суден, за допомогою яких росія продала зерна на суму щонайменше 530 млн доларів – гроші були витрачені на війну. Як росія краде українське зерно, зафіксовано на супутникових знімках.

Раніше ми повідомляли, що путін погрожує закрити коридор для експорту українського зерна під приводом, що нібито зерновози могли використовувати для перевезення вибухівки для Кримського мосту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: