Мер Харкова повідомив, чи будуть у місті віялові відключення

Читать на русском
У Харкові ввечері у четвер та завтра не плануються віялові відключення світла. Місто сьогодні економило електроенергію.
t.me/ihor_terekhov

У Харкові сьогодні ввечері та завтра не плануються віялові відключення світла. Місто сьогодні економило електроенергію різними способами.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов у Telegram.

Ще в трьох областях України розпочалися віялові відключення електроенергіїУ четвер, 20 жовтня, в Харківській, Сумській, Полтавській областях розпочалися віялові відключення електроенергії.

«Сьогодні та завтра у Харкові не плануються віялові відключення. І тим не менш, я закликаю вас максимально вимикати всі домашні електроприлади вранці та ввечері», – сказав він.

За його словами, сьогодні в Харкові вжили низку вимушених обмежувальних заходів.

«У метрополітені відключено всіх ескалаторів. Тільки на двох найглибших станціях – «Площа Конституції» та «Пушкінська» – ескалатори працюють на підйом. Висвітлення станцій зменшено вдвічі, а інтервал руху поїздів збільшено з 10 до 11 хвилин на Холодногірсько-Заводській лінії, і до 13 на двох інших. Рідше ходять трамваї та тролейбуси. Водопостачання працює у повному обсязі, крім районів, де відбуваються регламентні роботи. Є обмеження щодо подачі гарячої води - цей захід дозволив значно скоротити електроспоживання тепломережами», – розповів він.

Мер також закликав власників підприємств, сфери послуг, ринків, автозаправних станцій, магазинів та торгових мереж, кафе та ресторанів – максимально скоротити споживання електроенергії.

Нагадаємо, напередодні в ОПУ повідомили, що 20 жовтня по всій Україні будуть запроваджені обмеження на електроенергію через удари російських окупантів та пошкодження критичної інфраструктури. Можливі віялові відключення світла.

Українців також попереджали, що потрібно бути готовим до відключень не лише світла, а й води та тепла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: