Рада скасувала призов на строкову службу на час воєнного стану

Читать на русском
У вівторок, 18 жовтня, парламент ухвалив законопроект про особливості призову на строкову військову службу та діяльність призовних комісій.
armyinform.com.ua

У вівторок, 18 жовтня, парламент ухвалив законопроект про особливості призову на строкову військову службу та діяльність призовних комісій.

Документ, представлений президентом Володимиром Зеленським, загалом підтримали 318 народних депутатів, повідомляє Ярослав Железняк у Telegram.

Згідно з проектом № 8109, під час дії військового стану призов на строкову військову службу не провадиться.

Призовні комісії створюються для розгляду питань організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку:

  • організації та проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов'язаних або зняття з військового обліку;
  • направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів вищої освіти, для проходження завдань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому напрямку.

Нагадаємо, 1 жовтня Зеленський скасував осінній призов на строкову військову службу. Таким чином, в Україні відклали осінню демобілізацію.

У квітні Зеленський скасував весняний призов та демобілізацію зі Збройних сил.

У вересні Верховна рада дозволила демобілізацію військових, у яких троє та більше дітей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: