Росіяни активно застосовували авіацію та РСЗВ, а ЗСУ атакували ворожі ЗРК – Генштаб

Читать на русском
Війська рф завдали один ракетний і десять авіаційних ударів, а також здійснили вісім обстрілів з РСЗВ. ЗСУ вразили чотири позиції зенітних ракетних комплексів загарбників.

Війська рф завдали один ракетний і десять авіаційних ударів, а також здійснили вісім обстрілів з РСЗВ. ЗСУ вразили чотири позиції зенітних ракетних комплексів загарбників.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ увечері в неділю, 16 жовтня.

На півдні ЗСУ знищили командні пункти окупантів та систему «Сонцепьок»Українські військові 13 жовтня знищили 3 командних пункти російських окупантів, систему Сонцепьок, танк та іншу ворожу техніку.

На удари окупантів зазнали райони понад десять населених пунктів. Зокрема, Стрілеччя та Терни Харківської області, Павлівка та Новосілка Донецької області та Правдино та Білогірка у Херсонській області.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає. Триває планова ротація підрозділів Збройних сил Білорусі, які залучаються до охорони державного кордону. При цьому зберігається загроза нанесення ракетних та авіаударів, а також застосування ударних дронів Shahed-136 з території Білорусі.

На інших напрямках загарбники робили обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Сеньківка, Гасичівка, Миколаївка та Прогрес Чернігівської області та Бачівськ, Соснівка та Покровка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямі - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Козача Лопань, Стріліктя, Огурцове, Гатище, Вовчанські Хутори, Зибіне, Липці, Зарічне та Куп'янськ-Вузловій Харківської області;
  • на Краматорському напрямку - із танків та артилерії вздовж лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Греківка та Білогорівка Луганської області та Зарічне, Роздолівка, Серебрянка та Яківка у Донецькій області;
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни здійснювали обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстріляли понад 25 населених пунктів. Серед них – Вільне Поле, Времівка, Велика Новосілка, Новопіль, Золота Нива та Вугледар Донецької області та Зелений Гай, Щербаки, Горіхів та Чарівне Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку під ворожий вогонь потрапили райони понад 35 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Зокрема, Білогірка, Новоолександрівка, Сухий Ставок Херсонської області та Широке, Киселівка, Тернові Поди та Степова Долина у Миколаївській області.

Крім того, рівень морально-психологічного стану населення у прикордонних районах росії значно знизився. Зокрема це викликано відсутністю медичної допомоги цивільним. За наявними даними, через мобілізацію медпрацівників та збільшення потоку поранених цивільним відмовляють у наданні медичних послуг у лікарнях Білгородської області рф.

У свою чергу, українські захисники продовжують стримувати загарбників та завдавати їм втрат у живій силі та техніці.

Авіація Сил оборони протягом 16 жовтня завдала більш ніж 20 ударів. Підтверджено ураження 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотири позиції зенітних ракетних комплексів ворога. Окрім того, підрозділи ППО збили один ворожий безпілотник.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили один командний пункт росіян.

Раніше у Міноборони назвали співвідношення втрат окупантів та українських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: