Енергодар третю добу перебуває без світла та води, гумвантажі до міста не пропускають

Читать на русском
Станом на неділю, 9 жовтня, окупований Енергодар Запорізької області продовжує залишатись без води та світла. Загарбники не пропускають гуманітарні вантажі до міста.
Укрінформ

Станом на неділю, 9 жовтня, окупований Енергодар Запорізької області продовжує залишатись без води та світла. Загарбники не пропускають гуманітарні вантажі до міста.

Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов у Telegram.

За його словами, Енергодар все ще залишається без світла та води, адже регулярні обстріли заважають проводити швидкі аварійно-відновлювальні роботи.

«Вже третю добу люди позбавлені можливості приготувати їжу. Вчора ввечері містяни розкладали багаття прямо біля будинків, щоб забезпечити себе хоч якимись гарячими стравами або напоями», – пише мер.

У зв’язку з цим енергодарців попереджають, що посадки та лісова зона можуть бути заміновані загарбниками, тож збирати сухі гілки для багаття там дуже небезпечно.

Крім цього, у місті загострюється ситуація з питною водою. Та окупанти і колаборанти при «владі» цією проблемою не переймаються, оскільки здебільше забезпечили себе генераторами.

Українська влада неодноразово намагалася доправити в Енергодар гуманітарні вантажі з продуктами, засобами гігієни тощо, а також готова організувати оперативну доставку та видачу в місті питної води. Проте усі гуманітарні вантажі в місто не пропускають російські війська.

Нагадаємо, в Енергодарі російські окупанти посилили провокації – через масовані обстріли місто часто перебуває без електрики та водопостачання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: