Кінець «акустичному насильству»: тепер у пасажирському транспорті заборонена музика

Читать на русском
З 7 жовтня водіям пасажирського транспорту забороняється відтворювати в салоні музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку.

В Україні 7 жовтня набирає чинності закон про підтримку національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора. Він зокрема забороняє «акустичне насильство» в пасажирському транспорті.

Про це повідомляє парламентський комітет з гуманітарної та інформаційної політики.

Кияни вимагали скасувати зупинку транспорту під час тривоги: Кличко відповів на петиціюВіталій Кличко заявив, що рішення про зупинку транспорту під час повітряної тривоги було ухвалено з урахуванням оцінки безпеки в Києві і поки що міняти його не будуть.

Як йдеться в законі, водіям забороняється відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів або інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а в салон – лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів).

Заборона стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. При цьому заборона стосується і пасажирів – водій має право висадити порушників тиші.

Водію таксі також забороняється відтворювати в салоні музику або інші звукові сигнали без згоди пасажирів.

За порушення до водіїв можуть застосовувати дисциплінарні заходи, а підприємство не допустити до конкурсів на перевезення пасажирів. Про порушення закону водієм можна повідомити його керівництву та відповідальним за транспорт органам влади або самоврядування.

Нагадаємо, влітку Верховна рада підтримала законопроєкт про заборону російської музики у громадських місцях та медіа, а також заборонила імпорт та розповсюдження книг з росії та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: