ВАКС заочно судитиме організатора справи про збитки Нацгвардії

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження щодо обвинуваченого.
Андрій Немерюк

Вищий антикорупційний суд вирішив заочно судити забудовника Андрія Немерюка, якого підозрюють в організації схеми заволодіння 17,3 млн грн Національної гвардії, які були виділені на придбання житла для військовослужбовців НГУ.

Таке рішення 27 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про здійснення спеціального судового провадження відносно обвинуваченого (Андрія Немерюка – ред.) - задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52020000000000455 від 20.07.2020, стосовно (Андрія Немерюка – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, забудовник Андрій Немерюк організував схему заволодіння 17,3 млн грн НГУ, які були виділені з державного бюджету на придбання житла для військовослужбовців НГУ. Як встановили детективи, він залучив до свого плану начальника управління розквартирування та капітального будівництва логістики Головного управління НГУ Леоніда Сікору, керівника фінансового відділу цього ж управління НГУ Модлінського та директора ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» Дмитра Лашковіцера та керівника ЖБК «Буча-Житлобуд №1» Олега Войналовича. До реалізації злочину ці особи також залучили заступника начальника управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії Олександра Яроша. Однак, як з’ясувало слідство, до складу групи він не входив.

Для реалізацію плану вони забезпечили перемогу ТОВ «Бучажитлобуд-Кредит» на придбання у них квартир в Бучі Київської області, а саме житловому комплексі Forest Land. Дотепер договори купівлі квартир не виконані у зв'язку з непридатністю квартир для проживання. Немерюк і начальник фінвідділу НГУ перебувають у розшуку. Їм підозру вручили заочно.

16 вересня НАБУ оголосило Немерюка в розшук, у тому числі міжнародний. Пізніше апеляційна палата ВАКС заочно заарештувала Немерюка.

Також НАБУ і САП ініціювали процедуру заочного розслідування стосовно Немерюка, оскільки той переховується від слідства. Апеляційна палата ВАКС дозволила заочне слідство стосовно підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: