Комітет ВР схвалив звільнення голови Нацбанку

Читать на русском
Фінансовий комітет Верховної ради схвалив звільнення голови Національного банку України Кирила Шевченка.
фото НБУ

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив звільнення голови Національного банку України Кирила Шевченка.

Про це повідомив заступник голови комітету Ярослав Железняк у четвер, 6 жовтня, у Telegram.

З'ясувалося, хто може стати новим очільником НБУГоловним кандидатом на посаду нового голови Нацбанку є Андрій Пишний, колишній голова правління Ощадбанку.

«Комітет Ради з питань фінансів схвалив ухвалу про звільнення Кирила Шевченка з посади голови НБУ. Фактично обговорення не було», – написав він.

Железняк додав, що у сесійній залі Верховної ради питання звільнення Шевченка буде розглянуто найближчими днями. А сьогодні ввечері профільний комітет збереться, щоб розглянути призначення Андрія Пишного на посаду голови НБУ.

Нагадаємо, глава Нацбанку України Кирило Шевченко 4 жовтня заявив, що йде у відставку за станом здоров'я. Рада призначила його на цю посаду на семирічний термін 16 липня 2020 року. До цього він був головою правління державного Укргазбанку.

Народні депутати Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк повідомляли, що головним претендентом на посаду голови НБУ є Андрій Пишний. У травні цього року Пишний став радником голови правління Ощадбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: