ЗМІ дізналися, коли та де відбудеться церемонія коронації Чарльза ІІІ

Читать на русском
Церемонія коронації Чарльза ІІІ відбудеться 3 червня 2023 року у Вестмінстерському абатстві. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Церемонія коронації Чарльза ІІІ відбудеться 3 червня 2023 року у Вестмінстерському абатстві.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

«Урядовці заявили, що плани сходяться щодо цієї суботи на початку літа, хоча дискусії про те, які інші дні стануть офіційними вихідними, все ще тривають», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до червня наступного року королю виповниться 74 роки, і він стане найстаршим коронованим монархом в історії Великої Британії.

Померла Єлизавета II: як відреагували на її смерть представники цивілізованого світуКоролева правила Британією з 1952 року. Вона стверджувала призначення 15 прем'єр-міністрів - першим з них був Вінстон Черчілль, останньою - нещодавно обрана прем'єром Елізабет Трасс

За інформацією ЗМІ, коронація Чарльза III буде скромнішою версією минулих церемоній із місцями для представників різних конфесій та цивільних груп, що відповідає різноманітності сучасної Британії. Чарльз буде коронований разом зі своєю дружиною, королевою-консортом Каміллою.

Нагадаємо, 10 вересня Чарльз ІІІ офіційно став новим королем Великої Британії. Проголошення його монархом відбулося Лондоні.

У п'ятницю, 9 вересня, король Великої Британії Чарльз ІІІ провів свою першу аудієнцію у Букінгемському палаці у Лондоні.

Того ж дня Чарльз III оголосив сина Вільяма, герцога Кембриджського, принца Уельського - відтепер він стане першим спадкоємцем британського престолу після смерті короля.

Додамо, 8 вересня королева Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета II померла у віці 96 років у своєму замку Балморал у Шотландії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: