Росіяни запрошували «іноземних спостерігачів» на псевдореферендуми заднім числом – СБУ

Читать на русском
Російські окупанти запрошували так званих іноземних спостерігачів вже після закінчення фейкового референдуму.

СБУ перехопила документи російських окупантів, у яких зафіксовано запрошення так званих іноземних спостерігачів вже після фейкового референдуму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 4 жовтня, у Telegram.

На Луганщині організатори «референдуму» заявили про 1,6 млн голосів – в області менше людейУ Луганській області організатори псевдоремендуму заявили про 1,6 млн бюлетенів. Однак відомо, що в області перебуває менше людей.

«Під час оперативної роботи виявлено зразки запрошень «іноземних спостерігачів» до участі у незаконному плебісциті на сході України. Встановлено, що відповідні листи підписав так званий голова центральної виборчої комісії ДНР Висоцький 29 вересня цього року. Тобто, через два дні після формального завершення псевдоголосування», – йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, представники місцевої окупаційної адміністрації намагалися запросити до участі у незаконних заходах 16 іноземців. Серед них – громадяни двох країн Європи та Центральної Азії.

«При цьому датою «реєстрації» цих запрошень зазначено 20 вересня. Таким чином, ворог намагався штучно збільшити присутність іноземних «гостей» на псевдореферендумі та за рахунок цього «легітимізувати» його на міжнародній арені», – зазначається у повідомленні.

У СБУ повідомили, що ідентифікували та встановили місцезнаходження всіх колабораціоністів та їх «координаторів» з росії, причетних до організації «референдуму».

Розпочато провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), ч.5, 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму росії. Пізніше – ще 8, а також ватажку «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: