Деокупація Луганської області офіційно розпочалася – Гайдай

Читать на русском
З сьогоднішнього дня можна говорити про те, що розпочалася деокупація Луганської області від російської армії.

З сьогоднішнього дня можна говорити про те, що розпочалася деокупація Луганської області від російської армії.

Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у відеозверненні, оприлюдненому в середу, 5 жовтня, у Facebook.

У Зеленського спрогнозували терміни деокупації Сєвєродонецька та ЛисичанськаЗгідно зі словами представника ОПУ, Харківська операція є не типовим прикладом контрнаступу, але у Сєвєродонецьку та Лисичанську зовсім інші умови.

«У нас є певні добрі новини, а новини виглядають таким чином – вже це можна говорити офіційно – деокупація Луганської області розпочалася. Вже кілька населених пунктів звільнено від російської армії, від російських окупантів», – сказав Гайдай.

За його словами, окупанти «розуміють, що їх розбивають, тому єдине, що вони намагаються зробити – це максимально замінувати все». Він закликав жителів регіону стежити за сигналами тривоги та набратися терпіння.

Нагадаємо, за даними ОПУ, українські військові звільнили від російських окупантів понад 1530 населених пунктів. У Харківській області – 483 населені пункти.

Як заявив Олексій Арестович, контрнаступ ЗСУ призвів до відступу росіян на кордонах Луганської області, проте до звільнення великих міст окупованого регіону, зокрема Лисичанська та Сєвєродонецька, ще далеко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: