Автобуси Дніпру від Києва: десять із них привезуть гумдопомогу

Читать на русском
Київ відправляє Дніпру у якості допомоги 30 міських автобусів. При цьому 10 із них поїдуть завантажені гуманітарною допомогою.

Київ відправляє Дніпру у якості допомоги 30 міських автобусів, оскільки після ударів окупантів у дніпрян згоріли сотня одиниць транспорту. При цьому 10 із 30 автобусів поїдуть завантажені гуманітарною допомогою.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у середу, 5 жовтня, у Telegram.

Ракетний удар по Дніпру: рф била «Іскандерами», кількість поранених зрослаДо п'яти зросла кількість поранених внаслідок ракетного удару окупантів по Дніпру, один загиблий. У місті пошкоджено багатоповерхівки, гімназію, магазин та адміністративні будівлі.

За його словами, українські міста «мають сьогодні допомагати одне одному, мають разом вистояти та перемогти російських варварів», тому Київ відправляє дніпрянам 30 пасажирських автобусів МАЗ.

Автобуси, які столиця передала Дніпру, – це МАЗи двох моделей з низьким рівнем полу та пасажиромісткістю 100 та 150 осіб. Вони обладнані пандусами для комфорту пасажирів на інвалідних візках. Кабіни водіїв – із системами кондиціювання повітря.

«Щоб автобуси не їхали порожніми, 10 автобусів ми завантажуємо гуманітарною допомогою для дніпрян – продуктами харчування, медичними товарами, підгузками для дітей, одягом, санітарно-гігієнічними засобами», – підсумував Кличко.

Також він повідомив, що наступного тижня Київ очікує на додаткову допомогу від західних партнерів – до столиці прибудуть ще 10 автобусів.

Нагадаємо, увечері 29 вересня російські окупанти вдарили двома ракетами по Дніпру - постраждали цивільні об'єкти.

Рф влучила ракетами у житловий квартал у центрі міста. Там почалася масштабна пожежа. Також постраждало транспортне підприємство.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що згоріло понад 100 автобусів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: