Кузьмін розповів, чи є він підозрюваним для ГПУ

Читать на русском
Колишній перший заступник генпрокурора часів Януковича, нардеп Ренат Кузьмін заявив, що не є підозрюваним у жодній справі, порушеній стосовно нього Генпрокуратурою.

Колишній перший заступник генпрокурора часів Януковича, нардеп Ренат Кузьмін заявив, що не є підозрюваним у жодній справі, порушеній стосовно нього Генпрокуратурою.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у ефірі 112.ua.

У журналістських розслідуваннях про корупцію фігурують 39 нових депутатів Ради39 нових депутатів парламенту, які або не працювали в минулому скликанні, або ніколи не обиралися, фігурують у журналістських розслідуваннях про корупцію.

«Ховатися від слідства мені немає чого, тому що я не є підозрюваним у жодній із кримінальних справ, за якими мене намагається заарештувати ГПУ. ГПУ вважає, що я ухиляюся від слідства й ховаюся за кордоном. Як бачите, я перебуваю в Черкасах», – сказав Кузьмін.

Як відомо, 21 серпня Ренату Кузьміну мали обирати запобіжний захід у справі про нібито заволодіння землею в Пущі-Водиці та незаконне будівництво будинка на ній. Суд відбувався в Черкасах. За словами Кузьміна, він прийшов на засідання, але запобіжний захід йому не обрали, тому що прокурорів не було. Засідання перенесли на 12 вересня.

Кузьмін також стверджує, що останні п'ять років він перебував на території України.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна кандидатом у нардепи, але 5 липня ЦВК скасувала реєстрацію кандидатом в депутати Рената Кузьміна.

Підстави для цього, зокрема, надали правоохоронці: Служба безпеки України за запитом Парубія перевірила, чи перебували Андрій Клюєв, Анатолій Шарій та Ренат Кузьмін в Україні останні 5 років, що є умовою участі у виборах. Свої висновки СБУ надала ЦВК.

12 липня стало відомо, що Шостий апеляційний админістративний суд скасував постанову ЦВК про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати України.

Кузьмін брав участь у виборах за списком ОПЗЖ і пройшов до Верховної ради.

«Слово і Діло» за допомогою каталогу руху «Чесно» писало, в яких журналістських розслідуваннях про корупцію фігурують 39 нових депутатів ВР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: