Прокуратура скерувала до суду справу про жорстоке поводження з цивільним на Чернігівщині

Читать на русском
Регіональна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно російського окупанта, який жорстоко поводився з цивільним.

Чернігівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил російської федерації через жорстке поводження з місцевим жителем села Лукашівка Чернігівського району Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«Чернігівською обласною прокуратурою в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил рф за порушення законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За версією обвинувачення, в середині березня 2022 року під час окупації с. Лукашівка Чернігівського району обвинувачений разом з іншими військовими країни-агресора зайшли до приватного подвір'я, де проживала сім'я з трьома неповнолітніми дітьми. З метою отримання інформації про зброю та розташування українських військ обвинувачений застосував до цивільного чоловіка фізичну силу: бив прикладом автомата по голові, спині, погрожував вбивством. Також окупант дізнався про грошові заощадження, цінні речі сім'ї та заволодів ними.

«Надалі обвинувачений з іншими військовослужбовцями рф з метою особистого збагачення ще двічі заходили до будинку багатодітної сім’ї, влаштовували обшуки, вимагали віддати гроші та цінності. Знайдені кошти, дитячий одяг і речі домашнього вжитку забирали собі», – додали в прокуратурі.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру пропагандисту російського телеканалу у Луганську. Також прокуратура почала розслідувати нещодавній російський обстріл Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: