Прокуратура розпочала розслідувати російський обстріл Запоріжжя вночі

Читать на русском
За фактом нічного обстрілу одного з районів міста Запоріжжя місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Запорізька обласна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни під час російського обстрілу в Запоріжжі, який стався близько опівночі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, 22 вересня 2022 року, близько 23:40, військовослужбовці країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, знову завдали ракетного удару по обласному центру та селу неподалік від міста. Отримали осколкові поранення троє місцевих жителей. Внаслідок ворожої атаки пошкоджені приміщення промислових підприємств, об'єкти приватного бізнесу та інша інфраструктура. Через вибухову хвилю зруйновані дахи та вибиті вікна у понад 20 багатоповерхівках та приватних будинках, пошкоджено більше 40 автівок містян.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, вночі росіяни вдарили по Запоріжжю 10 ракетами.

Вранці 22 вересня по місту також було завдано ударів. Ракети влучили у готель в центральному парку та в електричну підстанцію. Одна людина загинула, ще кілька дістали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: