У Харківській області нацгвардійці захопили ворожий безпілотник ZALA

Читать на русском
На Харківщині поблизу прикордонного пункту Гоптівка військовослужбовці Національної гвардії захопили безпілотник росіян ZALA 421-16E.
ngu.gov.ua

На Харківщині поблизу прикордонного пункту Гоптівка військовослужбовці Національної гвардії захопили безпілотник росіян ZALA 421-16E.

Про це повідомляє Національна гвардія України.

У неділю, 2 жовтня, нацгвардійці отримали інформацію про ворожий безпілотник, який діяв у їхньому районі та прийняли рішення відкрити вогонь. Але «пташка» раптово почала знижуватися і здійснила аварійну посадку. Для пошуку залучили спеціальну групу, а виявити його вдалося за допомогою службового собаки.

Безпілотник ZALA 421-16E – розвідник. З його допомогою можна виявляти позиції та корегувати артилерію завдяки автоматичному модулю захоплення цілей.

«Дрон виявився безпечним, боєкомплекту не ніс. Має вагу сім з половиною кілограмів. Його можна запускати з рук, з допомогою еластичної катапульти. Здійснює посадку завдяки парашуту. Наразі, його складно перехопити засобами радіоелектронної боротьби. Він діє автономно від навігаційних систем. Це дійсно дуже вдала модель, створена завдяки західним технологіям, і яка дуже цінується. Зокрема й тому, що їх небагато. Крім того, завдяки санкціям їхнє виробництво вкрай проблематичне. Тепер ми будемо використовувати цей зразок «російського» ленд-лізу проти ворога», – додали нацгвардійці.

Нагадаємо, у суботу, 1 жовтня, українські зенітники знищили російський «Орлан-10» у Херсонській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: