Українцям заборонили здійснювати перекази на картки іноземних банків

Читать на русском
Нацбанк заборонив здійснювати перекази з платіжних карток українських банків на картки іноземних банків.

Нацбанк заборонив здійснювати перекази з платіжних карток українських банків на картки іноземних банків.

Заборона почне діяти із середи, 5 жовтня, повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначили в НБУ, дозвіл на Р2Р-перекази за кордон із гривневих платіжних карток, схвалений у квітні 2022 року, дав можливість українцям підтримати під час найтяжчого періоду своїх близьких, які вимушено переїхали до інших країн через повномасштабну агресію рф.

«Водночас після більш ніж семи місяців воєнного стану роль такого інструменту для підтримки громадян за кордоном зменшується, водночас ризики його використання, щоби обійти обмеження на купівлю валюти, збільшуються», - повідомили в НБУ.

Державний бюджет-2023: наскільки реалістичний «бюджет воюючої країни»У проєкті бюджету на 2023 рік - чимало рекордних показників. Наскільки реалістичні цифри, наведені урядом - розбиралося Слово і Діло

У НБУ звертаються увага, що українці й надалі матимуть змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов'язаних зі смертю, а також для сплати аліментів. Крім того, НБУ й дозволив із 1 жовтня переказувати кошти за кордон для оплати навчання на рахунок юридичної особи-нерезидента, яка відповідно до наданих навчальним закладом повноважень здійснює прийом коштів.

Також громадяни можуть переказувати кошти між гривневими платіжними картками українських банків, незалежно від країни фактичного перебування клієнта. Крім того, зберігатиметься дозвіл на Р2Р-перекази з валютних платіжних карток українських банків на картки іноземних банків у межах щомісячного ліміту в розмірі 100 тис. грн (у еквіваленті), який є загальним для цих операцій та для операцій, що належать до quasi cash.

Раніше у Нацбанку назвали причини нестачі готівкової валюти в касах банків.

Нагадаємо, Нацбанк змінив обсяги продажу валюти населенню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: