Захоплення автобусу з заручниками в Луцьку: суд оголосив вирок Кривошу

Читать на русском

Луцький міський суд 26 вересня завершив розгляд справи Максима Кривоша, який в липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13-ма заручниками.
Фото: Суспільне Луцьк

Луцький міський суд 26 вересня завершив розгляд справи Максима Кривоша, який в липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13-ма заручниками. Чоловік наступні 13 років проведе за ґратами.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього судового засідання, повідомляє Суспільне.

Під час оголошення вироку засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила та сказав, що винним себе не вважає. Мило розбилось об підлогу.

Теракт у Луцьку: чи варто було Зеленському говорити з терористомЗа рішення говорити з терористом Зеленський понесе політичну відповідальність, проте в цій ситуації таке рішення не можна називати хибним, вважає експерт.

Відомо, що рзгляд справи тривав майже два роки. Судово-психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним. Серед злочинів, за які судили чоловіка – захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця. Суд визнав його винним за усіма статтями.

Окрім тюремного ув'язнення судді покарали засудженого конфіскацією усього майна, яким він офіційно володіє. У коментарі журналістам Кривош запевнив, що оскаржувати вирок суду не буде.

«Не бачу в цьому ніякого сенсу. Я себе винним не визнавав і не визнаю, ні про що не шкодую», – додав він.

Апеляцію на рішення суду може подати прокуратура. Сторона обвинувачення наполягала на ув'язненні терміном 15 років. Зі слів прокурора Вадима Старчука, чи буде оскарження – оголосять згодом.

Нагадаємо, 21 липня 2020 року у Луцьку чоловік захопив автобус із заручниками.

Він утримував людей 12 годин. До переговорів з «терористом» приєднався президент України Володимир Зеленський, який виконав вимогу Кривоша для звільнення заручників.

23 липня суд заарештував Кривоша. А 23 листопада ухвалив помістити його до психіатричної лікарні.

17 лютого 2021 року справу «луцького терориста» скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: