Справу «луцького терориста» Кривоша передали до суду

Читать на русском
Справу луцького терориста Максима Кривоша, який у минулому році в Луцьку взяв в заручники пасажирів автобусу, направили до суду.
facebook.com/hromadskeua/videos

Волинська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні у справі так званого «луцького терориста».

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у середу, 17 лютого.

Теракт у Луцьку: чи варто було Зеленському говорити з терористомЗа рішення говорити з терористом Зеленський понесе політичну відповідальність, проте в цій ситуації таке рішення не можна називати хибним, вважає експерт.

Досудове розслідування проводило управління СБУ у Волинській області.

Максиму Кривошу інкримінують ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 259, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 280, ч. 3 ст. 289 і ст. 348 КК України.

«Чоловіка звинувачують у захопленні і утриманні заручників з метою спонукання посадових осіб органів державної влади до вчинення певних дій; вчиненні терористичного акту і свідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями і тд.», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 липня 2020 року в центрі Луцька чоловік захопив в заручники водія і пасажирів рейсового автобусу (всього 13 осіб). Він утримував людей 12 годин. До переговорів з «терористом» приєднався президент України Володимир Зеленський, який виконав вимогу Кривоша для звільнення заручників.

23 липня суд заарештував Кривоша. А 23 листопада ухвалив помістити його до психіатричної лікарні.

29 грудня Луцький міськрайонний суд Волинської області продовжив утримання під вартою Максиму Кривошу до лютого 2021 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: