Суд визначив порядок дослідження доказів у справі проєкту «Стіна»

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив порядок дослідження доказів у справі будівництва фортифікаційних споруд на кордоні з росією.

Вищий антикорупційний визначив порядок дослідження доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням посадовців Державної прикордонної служби та інших осіб у заволодінні коштами на реалізації проєкту «Стіна» на кордоні з росією.

Таке рішення 26 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суд затвердив, що спочатку будуть досліджуватимуться письмові докази сторони обвинувачення, а потім сторони захисту. Після цього суд перейде до допитів спочатку свідків сторони обвинувачення, яких близько 70 осіб, а потім – сторони захисту. Також суд надасть можливість надати покази самим обвинуваченим, якщо вони погодяться.

Крім того, на судовому засідання з вступною промовою виступив прокурор, який розповів перебіг презентації проєкту «Стіна» у 2015 році та подальше невиконання низки робіт.

Нагадаємо, в цій справі обвинувачення висунули: начальнику управління будівництва Департаменту ресурсного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби Олександру Атаманюку, головному інженеру відділу капітального будівництва Північного регіонального управління ДПСУ Володимиру Цалку, старшому офіцеру Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ В'ячеславу Майдановичу, директору ТОВ «АЗІ» Олександру Кашубі, директору та засновнику ТОВ «Будцентр «Вітязь» Агаверді Аділову, колишньому директору ДП «Чернігівський облавтодор» ДАК «Автомобільні дороги України» Сергію Значку, а також ще двом посередникам Олександру Хвищуку та В'ячеславу Бондарю. Значка оголосили у розшук, виділили щодо нього матеріали в окреме провадження. Також окремо судять обвинувачених Аділова та Атаманюка.

За інформацією САП, їм інкримінують частину 5 статті 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном); ч. 2 ст. 210 ККУ (нецільове використання бюджетних коштів); ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 ККУ(організація фіктивного підприємництва), а також ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1 ККУ (організація внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: