Німеччина не відправляє танки Україні, оскільки боїться ескалації конфлікту – Шольц

Читать на русском
Влада Німеччини не відправляє танки Україні, оскільки бояться ескалації конфлікту між росією та НАТО.

Влада Німеччини не відправляє танки Україні, оскільки бояться ескалації конфлікту між росією та НАТО.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв'ю The Times.

«Це дуже небезпечна війна. Ми підтримуємо Україну. Ми робимо це таким чином, щоб не доводити ситуацію до стану війни між рф та НАТО, тому що це було б катастрофою», - повідомив він.

«Леопарди» для ЗСУ: чому Німеччина тягне з постачанням танків для УкраїниПро те, чому Німеччина всіляко затягує поставки Україні важкої техніки, танків та БМП – в матеріалі Слово і діло

За словами Шольца, Німеччина «справді багато робить» для допомоги Україні.

«Ми поставили українцям величезну масу дуже ефективної зброї», - сказав він.

The Times зазначає, що Шольц, безумовно, пройшов довгий шлях з того часу, як напередодні російського вторгнення його уряд запропонував Україні 5 тисяч касок та польовий госпіталь. Але, як додає видання, були потрібні місяці та загроза парламентського голосування, перш ніж він схвалив будь-які поставки важкого озброєння.

Нагадаємо, 23 вересня влада Німеччини вкотре відклала голосування за негайну передачу танків Leopard ЗСУ. Таке рішення було ухвалено на пленарному засіданні Бундестагу.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина зрештою дозволить постачання своїх танків Україні, але чинному німецькому уряду потрібен час, щоб пройти еволюцію до ухвалення такого рішення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: