Окупанти намагаються зупинити наступ ЗСУ ударами по дамбах – британська розвідка

Читать на русском
Російські окупанти намагаються завадити наступну Збройних сил України за допомогою ударів по дамбах.
Укрінформ

Російські окупанти намагаються завадити наступну Збройних сил України за допомогою ударів по дамбах.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відомо, що 21 і 22 вересня росія завдала удару по греблі в Печеніги на річці Сіверський Донець, застосувавши балістичні ракети малої дальності або аналогічну зброю. Це сталося після удару по Карачунівській греблі під Кривим Рогом 15 вересня.

У той час українські сили просуваються далі вниз обома річками. У британській розвідці вважають, що російські командири все більше стурбовані своїми оперативними невдачами, тому, ймовірно, намагаються завдати ударів по шлюзових воротах гребель, щоб затопити розташування українських військових.

«Малоймовірно, що атаки завдали значної шкоди українським операціям через велику відстань між пошкодженими греблями та зонами бойових дій», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, минулої доби окупанти завдали п'ять ракетних і 14 авіаударів, здійснили понад 60 обстрілів з РСЗВ. Підрозділи Сил оборони за добу відбили нові ворожі атаки близько десяти населених пунктів.

Від початку вересня українські захисники деокупували близько 9 тисяч квадратних кілометрів української території від російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: