Передчасні повідомлення про звільнення Білогорівки призвели до ударів по ній

Читать на русском
Міноборони вкотре звернулися до українців із закликом не писати про звільнення того чи іншого населеного пункту раніше, ніж офіційно оголосить Генштаб.

Міноборони вкотре звернулися до українців із закликом не писати про звільнення того чи іншого населеного пункту раніше, ніж про це офіційно оголосить Генштаб. Сьогодні така ситуація сталася з Білогорівкою – ворог обстріляв її з подвоєною силою, після повідомлень у ЗМІ про нібито її звільнення ЗСУ.

Про це розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

Україна повертає своє, наступати на чужі території не буде – МалярУкраїна веде оборонну війну, яка може включати елементи наступу – як це було на Харківщині, заявили у Міноборони.

«Вкотре просимо тримати себе в руках! Люди, які не можуть опанувати себе і поспіхом оголошують «Яблунівка наша» до того, як це буде оголошено офіційними джерелами, відтягують час нашої перемоги. Нещодавно відтягнули час перемоги через поспішне повідомлення про звільнення Білогорівки. Після цього повідомлення ворог вгатив по ній з усією рашистською ненавистю», - написала вона.

Маляр нагадала, що війська росії активно використовують пропагандистський ефект.

«Їм важливо влучити саме у ті об‘єкти, які ми публічно висвітлили і хизувались. Саме тому, важливо дочекатись поки у звільненому населеному пункті ЗСУ закріпляться та проведуть стабілізаційні заходи, а вже потім повідомляти «Яблунівка наша»», - закликала вона.

Нагадаємо, у Генштабі сьогодні повідомили, що на Донеччині ЗСУ вдалося звільнити від окупантів село Яцківка, а також повернути контроль над позиціями біля Бахмута.

За даними Генштабу, армія рф втрачає свій керівний склад, а її втрати вже перевищили 56 тисяч убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: