На півдні ЗСУ знищили 16 російських військових та два безпілотники

Читать на русском
На південному напрямку ЗСУ вдалося знищити 16 російських військових, два безпілотники та чотири одиниці бронетехніки ворога.

На південному напрямку ЗСУ вдалося знищити 16 російських військових, два безпілотники та чотири одиниці бронетехніки ворога.

Як повідомляє оперативне командування Південь у Facebook.

«Ворог продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати для коригування вогню та розвідки наших позицій. Два таких «шпигуни» типу «Орлан-10» знищено в районах Нововодмитрівки та Костирки, що на Херсонщині. Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони за результатами вогневого впливу зменшили лави рашистів на 16 осіб, а ворожої авто-бронетехніки на 4 одиниці», – йдеться у повідомленні.

Інші втрати ворога в результаті ударів по його позиціях дорозвідуються.

За даними командування, ситуація в операційній зоні на південнобузькому напрямку напружена, складна, але контрольована.

Путін як помічник Залужного. Колонка Леоніда ШвецяОголосивши мобілізацію, керівництво росії фактично визнало на весь світ і перед власним народом, що українська авантюра зазнає краху. Докладніше – в авторській колонці Леоніда Швеця.

Сили оборони України «не дають ворогові шансів» на перехоплення ініціативи та ведення активних дій. Противник намагається утримати межі оборони.

Загарбники продовжують застосовувати ударні дрони-камікадзе для точкових ударів по цивільних об'єктах. Так, пізно ввечері минулої доби ворог вкотре вдарив по прибережній зоні міста Очаків Миколаївської області, втрат немає.

Протягом ночі росіяни обстрілювали позиції українських підрозділів та населені пункти Баштанського та Миколаївського районів Миколаївської області. Втрат унаслідок ворожих ударів немає.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі, за інформацією ОК Південь, на сьогодні складається з 12 кораблів і катерів. Зокрема, росія тримає напоготові три носії крилатих ракет, споряджені понад 20 «Калібрами», два великі десантні кораблі та один десантний катер. Кораблі маневрують уздовж південно-східного узбережжя Криму.

«З огляду на висновки з ситуації, не виключено, що після промови диктатора ворожі війська можуть посилити ракетні атаки та інші способи дистанційного впливу на незламний український народ», – попередили у командуванні.

Нагадаємо, за інформацією розвідки, росіяни облаштували тренувальний табір для «зеків» у Торезі.

Також зазначимо, внаслідок ворожих обстрілів Харківщини зруйновано верхній шлюз на греблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: