Проведення псевдореферендуму в ОРДЛО не спричинить жодних наслідків – політолог

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Навіть якщо росія та її маріонетки в Луганській та Донецькій областях проведуть свій псевдореферендум, це не матиме жодних наслідків, оскільки Збройні Сили України не звернуть на його результати ані найменшої уваги.

Про це розповів політолог Валентин Гладких у коментарі «Слово і Діло».

На його думку, проведення псевдореферендуму не допоможе росії у її спробі зафіксувати свої територіальні придбання.

«На сьогодні єдиний фактор, який визначає перебіг подій – це результат військових дій. Вони можуть його (псевдореферендум – прим. ред.) проводити, можуть не проводити, це не буде мати жодного значення. Щобільше, те, що вони там будуть проводити, воно не матиме взагалі ніяких політико-правових наслідків» – зазначив він.

Гладких нагадав, що єдиними наслідками таких перформансів стане кримінальна відповідальність для організаторів та учасників псевдореферендуму.

Нагадаємо, 19 вересня бойовики «ЛНР» звернулася до ватажка Леоніда Пасічника з ініціативою негайно провести «референдум» про входження до складу рф.

Вимогу бойовиків пов'язують з успіхами контрнаступу Збройних сил України на Луганщині. Так, 19 вересня військові української армії взяли під контроль селище Білогорівка, очистивши його від окупантів і бойовиків.

Увечері 19 вересня стало відомо, що з аналогічною вимогою виступили бойовики з так званої «ДНР» - вони також хочуть негайного проведення псевдореферендуму та «включення до складу росії».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: