Росія перекидає в Україну системи ППО і зенітні ракети із Санкт-Петербурга – Yle

Читать на русском
Росія переміщує велику кількість зенітних ракет з району Санкт-Петербурга у бік України. Зокрема,  могло бути вивезене обладнання до зенітно-ракетної системи С-300.
Фото mil.ru

Росія переміщує велику кількість зенітних ракет з району Санкт-Петербурга у бік України.

Про це повідомляє фінське видання Yle з посиланням на отримані ним супутникові знімки.

Знімки свідчать про те, що росія перекидає велику кількість зенітних ракет у бік України, зокрема із Санкт-Петербурга, одного з найважливіших районів для російської протиповітряної оборони. Місто довгий час було оточено захисним кільцем із 14 зенітно-ракетних баз. Зараз кілька з них стоять порожніми.

У розвідці назвали «слабке місце» російських окупантівГотуючи план контрнаступу, Україна ще у червні знала, що слабке місце російських військ – Балаклія.

Військовий експерт Марко Еклунд заявив, що з чотирьох баз зникло обладнання. На його думку, переміщення обладнання навряд чи значно послабило протиповітряну оборону Санкт-Петербурга, оскільки вивезене озброєння є старим, і воно вже не потрібне росії для оборонних цілей.

Нагадаємо, протягом останнього тижня росія, зіткнувшись із невдачами на передовій, збільшила кількість ударів по об'єктах цивільної інфраструктури України. Окупанти атакують цивільну інфраструктуру навіть там, де рф, ймовірно, не очікує негайного військового ефекту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: