У Раді пропонують дозволити керування авто з 16 років

Читать на русском

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо керування автомобілями. Він передбачає дозвіл керування легковим авто з 16 років.

Про це повідомляється на сайті ВР.

У документі зазначається, шо особи, які досягли 16-річного віку, зможуть керувати транспортними засобами категорії В з автоматичною коробкою передач. Водночас для цього буде необхідний письмовий дозвіл від батьків або опікунів.

Неповнолітні також зможуть керувати автівками з механічною коробкою передач. Однак це дозволять 17-річним особам.

«У разі заподіяння шкоди іншій особі, неповнолітня особа несе відповідальність за таку шкоду. А саме, відповідає за заподіяну ним шкоду самостійно на загальних підставах. У разі відсутності у неповнолітньої особи майна, достатнього для відшкодування заподіяної нею шкоди, ця шкода відшкодовується її батьками або піклувальником, якщо вони не доведуть, що збитки були завдані не з їхньої вини», – йдеться у тексті закону.

Автори законопроекту - Максим Єфімов, Євген Яковенко, Олександр Юрченко, Володимир Мороз, Анатолій Бурміч, Тетяна Плачкова.

Нагадаємо, що парламентський комітет з питань податкової та митної політики підтримав до другого читання законопроєкт №7668-д щодо повернення оподаткування пального.

Пропонується повернути акцизи в такому розмірі: бензин 100 євро/1000 літрів, дизель 100 євро/1000 літрів, газ 52 євро/1000 літрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: