У росії все більше депутатів закликають відправити путіна у відставку

Читать на русском
У росії депутати законодавчої влади різних рівнів приєднуються до публічних закликів відправити президента рф володимира путіна у відставку.
Getty Images

У росії депутати законодавчої влади різних рівнів приєднуються до публічних закликів відправити президента рф володимира путіна у відставку.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України.

Депутати муніципального округу Санкт-Петербурга Микита Юферєв та Дмитро Палюга закликали держдуму висунути путіну звинувачення в державній зраді через вторгнення в Україну. Після публічної заяви подібні звернення оприлюднили депутати ще 18 округів муніципалітетів москви, Петербурга, Виборга та Колпіно.

«Незважаючи на те, що відповідно до законодавства, депутат не може бути притягнутий до відповідальності за свою позицію, Юферєв та Палюга були оштрафовані російським судом «за дискредитацію державної влади», – йдеться в повідомленні.

Раніше Юферєв з депутатами з інших муніципальних утворень подали до адміністрації міста заявку на проведення антивоєнного мітингу «За мир з Україною та проти війни!», який був заборонений владою.

«Після серії поразок в Україні політична еліта рф починає шукати наступника путіна, який би завершив війну», – наголошують у Центрі.

Раніше повідомляли, що довіра до російського президента володимира путіна падає. Так, рада депутатів муніципального округу Ломоносовський в Москві звернулася до нього з вимогою негайно піти у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: