Папа Римський назвав «морально прийнятним» постачання зброї Україні

Читать на русском
Папа Римський Франциск благословив постачання зброї країнами Заходу Україні. Він благословив таке рішення, якщо його ухвалюють для самооборони.
Папа Римський ФранцискФото – Reuters

Папа Римський Франциск благословив постачання країнами Заходу зброї для України, якщо її використовують для самооборони.

Про це він заявив на пресконференції у підсумку саміту релігійних лідерів в Казахстані, повідомляє Reuters.

За його словами, надання зброї є політичним рішенням, яке може бути «морально прийнятним», якщо його ухвалюють за умов моральності. Водночас «неморальними», за його уточненням, є постачання для провокації війни, продажу зброї або для того, щоб її позбутися.

«Самооборона – не лише законна, а і є проявом любові до батьківщини. Той, хто себе не захищає, хто не захищає нічого, не любить це. Ті, хто захищають, – люблять», – сказав він.

Крім того, понтифік зазначив, що існують складнощі діалогу щодо переговорів з росією, однак такий варіант відкидати не варто.

«Я б не виключав діалог із будь-якою державою, що перебуває у стані війни, навіть якщо це агресор… Інколи доводиться вести й такий діалог. Доводиться, хоча, можливо, не хочеться», – наголосив Папа Римський.

Нагадаємо, що представник Папи Римського кардинал Конрад Краєвський здійснить четвертий візит до України з часу повномасштабного вторгнення росії. Він відвідає Одесу, Житомир, Харків та інші місця на сході України.

Також Папа Римський Франциск у серпні зустрівся з послом України у Ватикані Андрієм Юрашем. Під час зустрічі вони обговорили можливий візит понтифіка до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: